יום שני, 17 בינואר 2011

אנימציה

אנימציה:
אנימציה הוא תחום העוסק בהקניית אשליה של תנועה על גבי מסך. שימוש נרחב בהנפשות נעשה בקולנוע, בטלוויזיה ובאתרי אנטרנט.
פירוש המילה "Anima" בלטינית הוא נפש, או ה"אני" הפנימי. המונח העברי "הנפשה", מלשון נפש, לא הוטמע לחלוטין בקרב העוסקים במקצוע, ולכן אדם היוצר הנפשה נקרא בדרך כלל אנימטור.
ישנם סוגים שונים של אנימציות כגון: אנימציה קלאסית, stop motion ואנימציה ממוחשבת תלת מימדית.

אנימציה קלאסית:
הפקות הנפשה קלאסית מתחילות את דרכן כלוח סיפור (Storyboard) - זהו מעין תסריט המורכב מציורים וטקסט שמזכירים קומיקס. 
בתהליך ציור ההנפשה הקלאסית, כל תמונה מצוירת בנפרד. בדרך כלל יעשה שימוש בתמונות מפתח (Keyframes), אלו תמונות שמצוירות על ידי אנימטור מפתח והן התמונות המרכזיות בסצנה. לדוגמה, בקטע שבו רואים איש קופץ מעל תהום, אנימטור המפתח יצייר את התמונות הבאות: האיש לפני הקפיצה, באמצע הקפיצה, ואחרי הקפיצה. לאחר מכן, אנימטורים אחרים יציירו את התמונות שבין תמונות המפתח.. להרחבה לחץ כאן



stop motion:
סטויארט בלקטון עשה ב1900 סרט בשם "הציור המכושף", הוא השתמש בטכניקה של "סטופ מושן" - (stop motion) הוא צייר על דף, הפסיק לצלם, הוסיף חפצים (סיגר וכובע), והמשיך לצלם בלי להזיז את המצלמה ממקומה. האפקט היה כמו קסם.


באנימציה ממוחשבת תלת מימדית, עיצוב הדימויים נעשה באמצעות תוכנות המדמות גופים המרחב התלת מימדי. התהליך כולל יצירה של מודל ממוחשב של הדימוי בשילוב עם תהליך הנקרא Render. בתהליך זה יוצרת התוכנה תמונה מתוך המודל, המתייחסת לפרמטרים כמו זווית מצלמה, תאורה ומירקם.
סרט האנימציה הראשון התלת מימדי באורך מלא שנעשה הוא צעצוע של סיפור, בו השתמשו ב-117 מחשבים נפרדים במקביל שכללו 294 מעבדים לצורך פעולת ה- Render.

צפה כיצד עושים אנימציה
להרחבה על סוגי אנימציה לחץ כאן
איך עושים אנימציה?

לצפייה בסרטון אנימציה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה